Extra


 • Bookmark and Share
 • Sportvadslagning info


 • Fallgropar

  Följande får man se upp med tills man lärt sig spela.

  Att man inte förstår. Det kan vara någon detalj. På vissa sajter visas oddsen i fraktionsformat. Oddset 2 visas som 2/1. Som regel kan man ställa om websidan så den visar oddsen i decimalformat. Eller använd omvandlaren på kalkylsidan. Spela först 7-8 veckor med mindre insatser och få erfarenhet. Följ detta råd. Gör Du några tabbar så blir det i liten skala.

  Att man är för långsam. Ibland hinner oddsen ändra sig. Spela genast. Registrera Dig redan idag hos spelföretagen som jag har listat. När det är dags att spela så har Du inte tid att fylla i ansökan.

  Att man räknar fel. Det finns 2 sorters sajter att spela på: Bookmakers och Bet Exchanges. Bookmakers betalar ut enligt oddsen. Bet Exchanges tar provision på vinsten (det Du får utöver insatsen). Som regel 5%. Oddsen är högre men Du måste veta detta och ange rätt odds i kalkylen. På kalkylsidan finns en omräknare Du kan använda. Betsson (tar bara 4% provision) och Betdaq är exempel på Bett Exchanges.

  Jag spelar helst när det ger över 2% tillbaka men även mindre om jag vet att inga avgifter tillkommer. På vinsten eller utbetalningen eller insättning av pengar. Vissa insättningar kostar pengar till vissa spelföretag, då väljer man en kostnadsfri variant.

  Olika regler. En bookmaker räknar resultatet när matchtiden går ut. Den andra räknar resultatet efter förlängning. Kolla alltid innan Du satsar i bookmakerns regler. Provspela med småbelopp under inlärningstiden först.

  Maxinsatsen är för låg. Detta kan hända i 2 fall:

  1. Ibland får man bara spela för 1000 eller 5000 kr för bookmakern fördelar sina risker eller det är vad motspelaren på en bet exchange satsar. Kolla alltid innan Du satsar vad maxinsatsen är annars kanske Du satsar hos 2 bookmakers och kommer till den tredje och får bara satsa en del av vad Du vill. Står maxinsatsen inte på sajten så ring dom, fråga på on-line chat eller mejla dom.
  2. Du har kanske 1/2 miljon i kapital. Maxinsatsen kan att hindra Dig att spela varje dag, Du har mer pengar än det finns överodds. Prenumurera på överodds så Du har överodds så det räcker.

  Inställda matcher (händer sällan). Du spelar på tennis, det blir storm och matchen skjuts fram 2 veckor. Den ena bookmakern betalar tillbaka insatsen, den andra håller kvar den tills matchen blir av. Då har oddset sjunkit hos den första bookmakern. I sådana lägen tar man det bästa odds man kan få och minskar förlusten.

  Du börjar spela. Efter ett tag ser Du att Du oftast gissar rätt på resultatet, blir girig och börjar spela i stället för att investera. Överoddsmetoden är ett investeringssystem. Den kan användas till spel genom att man anpassar insatsen så att vid förlust går man jämnt ut och vid vinst hamnar allt på det lag man tror på. Kan Du Engelska så och vill använda en on-line kalkylator som kan räkna ut odds på både investering och spel på både 1X2 och 12 spel så klicka här. Med överoddsmetoden kan man spela och alldrig förlora, info om detta finns på alltomodds.com.

  Att man inte är förberedd. När man skall satsa så hänger registreringen upp sig eller det är struligt att att sätta in pengar på ett av spelbolagen. Registrera Dig nu, utan att sätta in pengar, på alla företagen i listan. Vissa udda bolag har underliga rutiner första gången man spelar, av rädsla för kreditkortbedrägerier. Kolla samtliga bolag direkt innan Du satsar, så att Du kan sätta in pengar. Det är bra om Du har flera sätt att sätta in pengar om det är bråttom. Kreditkort och Internetbank eller både Visa och Mastercard kreditkort är 2 exempel.

  Oväntade omkostnader. Småsaker men man skall tänka på dom. Kostar det att deponera pengar? Kostar det att få vinsten utbetald? Checkar kan kosta 200 kr att lösa in och komma bort på posten. Undvik checkar. Använd betalkort i stället för kreditkort och ha ett bankkonto dit vinsterna kan skickas med bank transfer. Detta är bara marginella kostnader men dom skall alltid minimeras eller undvikas helt. Låt kapitalet stanna kvar på kontona och föröka sig. Många bookmakers accepterar inte kreditkort eller har krångliga rutiner. Här är ett MoneyBookers konto perfekt. Du sätter in pengar gratis från Ditt bankkonto, detta tar 3-5 dagar. Du skickar gratis till bookmakern och han skickar vinster till Ditt MoneyBookers konto. Jag har ett sådant konto och skickar pengar till bookies på sekunder, det fungerar perfekt. Klicka här för att komma till MoneyBookers.

  Att man glömmer lösenorden och det brådskar att logga in. Använd gratisprogrammet Robotform. Det kommer ihåg 30 kompletta adresser - även sajtnamn - och kan lösenordskyddas. Finns även en betalvariant med obegränsat antal lösenord, den har jag uppgraderat till. Klicka här för att ladda ner Robotform gratis. Robotform har även ett fält för Identitet. Mata in namn, adress, telefonnumer, önskat lösenord osv där. När Du sedan registrerar Dig som medlem på 5-25 olika spelsajter så fyller Du i alla fälten med ett enda klick på knappen: Fyll i.

  Att oddsen ändrat sig och man spelar ändå. Du måste alltid kolla oddsen i kalkylatorn. Dom kan ha ändrats. Du spelar på eget ansvar och jag tar inget ansvar om Du feltolkar, slarvar eller inte förstår. Följer Du mina råd så vinner Du varje gång Du spelar på överodds.

  Skojarföretag. Spelbolagen i Europa och framför allt Storbrittanien, Österrike och Sweitz står under sträng kontroll av myndigheterna. Här är det säkert att spela. Gibraltar har också hård kontroll. Undvik spelföretag på söderhavsöar och liknande om Du inte fått dom rekomenderade eller känner till dom. På sådana platser behöver dom bara betala en avgift för att licenciera ett spelföretag, sedan kan dom sköta det hur som helst. Dom flesta är seriösa men det finns också rena skojarföretag.

  På deltidsproffset Gert Gambells sajt www.gertgambell.com kan Du läsa om de problem som en vinnare råkar ut för.

  copyright

  L�gg till GertGambell i...