Extra


 • Bookmark and Share
 • Sportvadslagning info


 • Spelberoende lockades satsa mer och mer av Betsson tills spelaren förlorat 6 miljoner säger Konsumentverket

  En man som varit kund till Betsson i sju år har anmält spelföretaget till konsumentverket. Spelmissbruket ökade under 4 år tills mannen totalt tappade kontrollen över sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv marknadsföring att spela mer och mer.

  Mannen har stasat med högre och högre insatser, upp till 220000 kr per dygn. På några år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Jag hade VIP-status hos Betsson och ansågs som en av deras bästa kunder, skriver mannen.

  Betsson låg på med reklam, ofta varje dag och ringde upp när han vann med nya erbjudanden att spela på med vinsten. Erbjudandena var bonusar som ofta skulle omsättas 10-35 gånger. Mannen fick som regel kort tid på sig att spela opp bonusarna.

  Då spelmissbruk är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning mot konsumenten, menar Konsumentverket. I Betssons fall bedöms att maktställningen har utnyttjats.

  Spelbolagens annonsering inte får utformas på ett alltför påträngande sätt, skriver Konsumentverket. Särskilt utsatta målgrupper eller spelare får ej väljas ut för spelerbjudanden. De e-brev som har skickats till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet "övrigt aggressivt påtryckningsmedel" i marknadsföringslagen. Genom mannens spelmönster insåg Spelföretaget betsson, eller borde ha insett, att mannen var spelberoende, skriver konsumentverket.

  Då trenden har gått allt mer mot onlinespelande betyder oxå att spelbolagen anskaffat fler analysbaserade sätt att spåra varje spelares beteende. Konsumentverket anser att spelföretagen har ökade möjligheter att upptäcka spelberoende online.

  En som försökt få en kommentar av Betsson utan att lyckas är Nyhetsbyrån Siren. Ytterligare information finns på http://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

  Fler och fler Betssonproblem poppar upp på Internet

  Konsumentverket är långtifrån alena om att ha bekymmer med Betsson.

  Reklamwebben i Svedala för också sin kamp mot Betsson som de har ett krav på femton miljoner på.
  Ytterligare info finns på http://reklamwebben.com.

  På olika informationssajter på webben poppar det upp varningar mot Betsson, att de inte är att säker att lita på och att det kan vara risk att ej få sin vinst om man verkligen skulle vinna en jackpott. Varningssidor finns inte på några få sajter, snarare på hundra eller hundratals.

  På konsument Europa förekommer det anmälningar publicerade som ej fått ut sina pengar och vinster. Betssons spelarvillkor på nära nog 30 sidor finstilt tvingas samtliga kunder godkänna. När kunden gjort detta har Betsson laglig rätt att ifall man så vill konfiskera spelarens alla pengar och vinster, oberoende av summans storlek.

  L�gg till GertGambell i...